Mekanisk polering

Mekanisk polering – spegelblank yta för metall

Båtbranschen, fordonsbranschen, plastindustrin

Med mekanisk polering får metallkomponenterna en snygg, spegelblank, reflekterande yta. Föremålets yta slipas i flera omgångar med specialverktyg och avancerade sliptekniker. 

Mekanisk polering passar perfekt för att till exempel polera lyxbåtars dekorativa metalldelar. Klart reflekterande metallytor kan uppnås även för bilar. I plastindustrin tillämpas mekanisk polering för formarna till föremål som gjuts med plastmassa. 

Polishine Ab har gedigen expertis och passion för metallpolering. Familjeföretaget i Jakobstad har specialiserat sig på högklassiga poleringsmetoder. Företaget, som grundades 2010, har kunder utöver Finland även i Sverige, Estland, Lettland, Litauen och Tyskland.

PVD-ytbehandling

Slitageskyddande ytbehandling för maskindelar

PVD-ytbehandling (Physical Vapous Deposition) skyddar metallytan från slitage och förlänger livslängden. Föremålets yta blir så hård under processen att ytan praktiskt taget inte slits ut alls efteråt. 

PVD-ytbehandlingen ger en idealisk yta för bearbetning av formbara material. En outslitlig yta är bra även för maskindelar eftersom behandlingen tack vare sin hållbarhet sparar pengar.

Guld- eller kopparfärg till ytan

Genom ytbehandling är det möjligt att ge ytan färg och ett tilltalande utseende. Ytan går att behandla så den blir koppar- eller guldfärgad, och färgen slits inte ut under användning. Jämfört med traditionell målning är produkten oerhört hållbar men också värdefullare kostnadsmässigt.

Måttbeställda arbeten

Från Polishine kan du beställa helt nya metallobjekt inklusive ytbehandling. För våra kunder kan vi tillverka till exempel båtrelingar från ritningar och genomföra önskad ytbehandling.

Glaskuleblästring, sodablästring och stålkuleblästring

Glaskuleblästring

Metoden tar fram metallens egen yta. Med glaskuleblästring avlägsnas mörka områden, repor och föroreningar – en plan yta är lätt att hålla ren. Mer komplicerade metallföremål går att behandla med tekniken – även de mest svårtillgängliga vinklarna.

Sodablästring

En effektiv ytbehandlingsmetod som avlägsnar bland annat smuts, fett, målfärg och tidigare skyddsbeläggningar från metallföremålsytor. Sodablästring skadar inte ytan på föremålet som blästras. Behandlingen utförs med tryckluftsutrustning.