Mekaaninen kiillotus

Mekaaninen kiillotus – metalliin peili­kiiltävä pinta

Vene­teollisuus, auto­teollisuus, muovi­teollisuus

Metalliosiin saadaan mekaanisella kiillotuksellaupea, peilikiiltävä pinta heijastuksineen. Käsittelyssä esineen pintaa hiotaan lukuisia kertoja erikoistyökaluilla ja monipuolisilla hiontatekniikoilla.

Mekaaninen kiillotus soveltuu erinomaisesti mm. luksusveneiden koristeellisten metalliosien säihkyviksi kiillottamiseen. Kirkkaasti heijastavia metallipintoja tehdään myös autoihin. Muoviteollisuudessa mekaanista kiillotusta käytetään muovimassasta valettavien esineiden muotteihin.

Polishine Oy:llä on vankka asiantuntemus ja intohimo metallin kiillotukseen. Pietarsaarelainen perheyritys on erikoistunut korkealaatuisiin kiillotusmenetelmiin. Vuonna 2010 perustetulla yrityksellä on asiakkaita Suomen lisäksi Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Saksassa.

PVD-pintakäsittely

Kulumisen estävä pintakäsittely koneiden osille

PVD-pintakäsittely (Physical Vapous Deposition) suojaa metallin pintaa kulumiselta ja pidentää sen käyttöikää. Esineen pinta muuttuu käsittelyssä niin kovaksi, ettei kappaleen pinta kulu käsittelyn jälkeen käytännössä lainkaan.

PVD-käsittely saadaan ihanteellinen pinta muovattavien materiaalien käsittelyyn. Kulumaton pinta on hyvä valinta myös koneiden osiin, sillä käsittely säästää rahaa kestävyytensä ansiosta.

Kuparin tai kullan sävyä pintaan

Pintakäsittelyllä metalliosiin saadaan myös väriä ja näyttävyyttä. Pinta on mahdollista käsitellä esimerkiksi kuparin tai kullanväriseksi ja tämä väri ei kulu käytössä pois. Maalaamiseen verrattuna tuote on todella kestävä, mutta myös arvokkaampi kustannuksiltaan.

Mittatilaustyöt

Polishineltä on mahdollista tilata kokonaan uusi metalliesine ja sille pintakäsittely. Voimme esimerkiksi valmistaa asiakkaalle piirustuksen pohjalta kaiteet veneeseen ja toteuttaa niille toivottu pintakäsittelyn.

Lasikuulapuhallus, soodapuhallus, rosterikuulapuhallus

Lasikuulapuhallus

Menetelmä tuo esille metallin oman sävyn. Lasikuulapuhalluksella poistetaan tummentumia, naarmuja ja epäpuhtauksia – tasainen pinta on helppo pitää puhtaana. Lasikuulapuhalluksella voi käsitellä hankaliakin metallikappaleita – tekniikalla pääsee käsiksi kappaleen pieniinkin koloihin.

Soodapuhallus

Tehokkaalla pintakäsittelymenetelmällä poistetaan mm. likaa, rasvaa, maalia ja vanhoja suojauspinnoitteita metalliesineen pinnalta. Soodapuhallus ei vahingoita puhallettavan esineen pintaa. Käsittely tehdään paineilmapuhalluslaitteistolla.