Elektrolytpolering

Oy Polishine Ab är ett familjeföretag i Jakobstad som är specialiserat på ytbehandling av metaller. En av företagets främsta tjänster är högklassig elektrolytpolering. Med metoden är det möjligt att behandla svåråtkomliga ytor. 

Läkemedels- och livsmedelsbranschen som kunder

Elektrolytpolering, alltså elpolering, ger metallytan en otroligt jämn och blank finish. Den effektiva metoden gör metallytan närmast steril. Elpolering rekommenderas att tillämpa vid slutbehandling av instrument inom läkemedels- och livsmedelsbranschen. Den hala och jämna ytan är lätt att rengöra.

Ett sterilt och superblankt slutresultat 

Elektrolytpolering avlägsnar material från metallytan på jonnivå. Det handlar alltså om en mycket exakt ytbehandlingsmetod. I processen avlägsnas mikroskopiskt små oregelbundenheter och föroreningar. 

Efter poleringen är föremålet toppenslätt och nästintill sterilt. Tack vare dessa egenskaper används metoden inom branscher med höga hygienkrav, till exempel livsmedels- och läkemedelsbranschen. 

Elektrolytpolering passar för de flesta grundmetallerna. Metoden används i störst utsträckning för polering av rostfria och syrafasta ståltyper; slutresultatet som uppnås är fantastiskt. Med elektrolytpolering kan ytorna och formerna hos det mest krångliga föremål gå att polera skinande blankt.