Elektrolyyttinen ­kiillotus – sähkökiillotus

Oy Polishine Ab on Pietarsaarelainen perheyritys, joka on erikoistunut metallin pintakäsittelyyn. Yksi yrityksen kärkituotteista on korkeatasoinen elektrolyyttinen kiillotus. Menetelmän avulla päästään käsiksi vaikeasti saavutettaviin pinnan muotoihin.

Asiakkaina lääketeollisuus ja elintarviketeollisuus

Elektrolyyttinen kiillotus, eli sähkökiillotus viimeistelee metallin pinnan todella sileäksi ja kiiltäväksi. Tehokkaalla menetelmällä metallin pinnasta saadaan lähes steriili. Sähkökiillotusta suositaan mm. lääke- ja elintarviketeollisuudessa käytettävän välineistön viimeistelyssä. Liukas ja sileä pinta on helppo pitää puhtaana.

Elektrolyyttinen kiillotus takaa steriilin ja huippu­kiiltävän lopputuloksen

Elektrolyyttinen kiillotus poistaa metallin pinnasta materiaalia ionitasolla. Kyseessä on siis erittäin tarkka pintakäsittelymenetelmä. Prosessissa esineen pinnalta poistuu mikroskooppisen pieniä epätasaisuuksia ja epäpuhtauksia.

Kiillotuksen jälkeen esine on huippusileä ja lähes steriili. Näiden ominaisuuksien ansiosta menetelmää hyödynnetään korkean hygieniavaatimusten toimialoilla, kuten elintarvike- ja lääketeollisuudessa.

Elektrolyyttinen kiillotus soveltuu useille perusmetalleille. Eniten sitä käytetään ruostumattomien ja haponkestävien teräskappaleiden kiillotukseen; niissä saavutetaan todella hyvä lopputulos. Elektrolyyttikiillotuksella saadaan käsiteltyä hankalankin mallisen kappaleen pinnan muodot ja pienetkin kolot kiiltäviksi.